Kostas. Powered by Blogger.

Sunday, November 9, 2008

Duminica a XXIV dupa Rusalii-Credinţa despovarătoare( idei în predică)


"Credinţa e suprema armă secretă, care anihilează toate necesităţile, împrejurările şi pulverizează hazardul."( Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii).

...Credinţa femeiii bolnave de 12 ani având hemoragie a fost mai mare decât a tuturor celor prezenţi "de-L îmbulzeau"pe Mântuitorul.
Domnul Insuşi, o numeşte"fiică" a credinţei,a minunii,a curajului.Se cere credinţă pentru a primi darul lui Dumnezeu.
După ce a epuizat tot ce este omeneşte posibil(medical)ea a căutat pe Doctorul cel mai mare ,pe Dumnezeu pe care nu-L întâlnise până atunci şi de care s-a atins şi I-a cunoscut puterea vindecării trupeşti şi sufleteşti.
Iată ce înseamnă primul pas prin credinţă chiar dacă nu vezi scara raiului .
Nu e uşor a ştii , a te însănătoşi . Avem luptă pentru viaţa noastră şi obligatia de a ne îngriji sănătatea.Dacă nepăsarea ar fi dus-o la moarte în apropierea de Mântuitorul, dobândeşte salvarea vieţii, Învierea .La atingerea cu Hristos, bolnavii se tămăduiesc si morţii înviază.
Prin credinţă şi Iair mai marele sinagogii se smereşte şi vine la Mântuitorul cu toată iubirea părintească.Omul credinţei poartă pe inimă povara lui Dumnezeu iubitoare...
Când Domnul Îi spune "nu te teme","crede numai "ne spune nouă tuturor să purtăm în noi şi încrederea,înţelegerea,rabdarea,darurile vieţii celei din Duhul Sfânt.Din acestea se vor împărtăşi si cei trei Apostoli dar şi părinţii tinerei(responsabilitatea) .
Cu atingerea si cu cuvintele Sale, Domnul a săvârşii două minuni: mai întâi a restaurat trupul si apoi a adus duhul înapoi din ţinutul duhurilor în trupul teafăr al fetei de 12 ani.Observăm că vindecările pe care le dă Dumnezeu oamenilor mereu, în fiecare zi, prin harul Său, au ca punct culminant Învierea.
Avem şi noi o fiică unică, poate nu pe moarte, "sufletul nostru" care trebuie atins spre Înviere !

0 comments:

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP