Kostas. Powered by Blogger.

Sunday, November 23, 2008

"Nebune !" , compliment sau sentinţă ?


(Idei în predici)
Lc.12, 20 "Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?"

Când te face cineva nebun este una, dar când sentinţa este dumnezeiască, este semn că ai eliminat din preocupările tale, viaţa spirituală şi grija de suflet.Cel mai adesea nimeni nu are plăcere să aibă de a face cu nebunii acestei lumi, decât în glume sau fără să vrea . Nebunul e imprevizibil,poate parea cel mai normal om dar in crize este de nestapânit.Fereşte-ne Doamne de crize pentru că poartă în ele o doză usturătoare a "conlucrărilor".
Adesea, exclamaţia"nebunule!", e ca un soi de admiraţie sau extaziere în faţa unui spirit creativ,excentric,nonconformist dar şi tăcere in forul interior,insumând de asta dată, milă, nevoie de a te izola,a ţine departe ca să nu fii contaminat de el, ori a nu contamina...Departe de El, de Dumezeu şi de ceilalţi oameni pentru modul egoist de a evolua şi apoi, riscul "morţii".
Nebunia nu e o forma de evoluţie dar întreaba-l pe nebun despre el insusi si iti va spune ca a evoluat. Intreaba-l pe normal despre nebun si iti va spune ca a innebunit.Împreună rezolvă ecuaţia timpului, zi,noapte ...până la"în această noapte vor lua de la tine sufletul ..."
Nebunul, traieste printre noi adesea, cei care nu avem repere prea clare pentru a sti ce e bine şi ce este rău ce este normal si ce nu e.
Îngrozitor pare a fi, a nu stii vreodată daca viaţa iti va rezerva un eveniment atat de neplacut incat sa devii fără minte.
Minunat momentul în care vei reuşi să depăşeşti înţelepciunea curentă a lumii,nebunia acestei lumi(ICor.3,19)şi să devii cu Sf.Ap.Pavel nebun pentru Hristos "Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi însă înţelepţi întru Hristos."..(I Cor.4,10).

1 comments:

Aneta Timplaru H.,  March 1, 2013 at 7:58 PM  

Parinte!

Va multumim pentru ravna cu care lucrati la salvarea sufletelor noastre. Va multumesc pentru ca ati postat Poeziile mele pe site-ul Dv. Deocamdata nu mai postez pentru ca mi s-a spus ca s-a oprit publicarea Poeziilor Ortodoxe. O fi asa?
Dumnezeu sa va ajute!
Cu mare pretuire
Aneta Timplaru Horghidan

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP