Kostas. Powered by Blogger.

Sunday, June 28, 2009

Sfinţii Apostoli Petru şi PavelI.P.S.Bartolomeu Anania-Cuvant la Sf.Apostoli Petru si Pavel-M-rea Putna
Asculta mai multe audio Blog

idei in predici :Simon-Petru ca om ;- Petru-Sfântul
-Saul ca om ;Pavel-Sfântul.
Omul este fiinta care se naste, creste, se înmulteste, traieste pentru sine si moare.
Sfântul este omul care se îmbraca în Hristos, devenind o făptura nouă (2 Cor 5,17),împlinind voia lui Dumnezeu, trăieste si moare pentru altii.Ambii apostoli, Petru si Pavel, sunt recunoscuti drept cei mai mari învatatori ai omenirii, nu numai ai adevarurilor de credintă, dar si ai marilor fapte de pocaintă publică, care constituie temelia păcii şi comuniunii.
Sfintii Petru si Paul, pe care azi îi sarbatorim cu mare bucurie, au avut în viata lor câte un moment de referinta care i-a marcat pentru toata viata si din care si-au scos motivul bucuriei zilnice. Pentru Petru momentul cel mai important al vietii îl constituie Rusaliile, când se umple de Duhul Sfânt, de iubirea divina, care îl face om nou, fara frica de suferinta si moarte, traind numai pentru un singur tel: Hristos sa fie cunoscut de toti oamenii, ca să ajunga la mântuire si sa fie preamarit în veci numele Domnului (cf. 1Pt 4,11). Pavel are si el un moment de referinta care ne interesează, tot un fel de Rusalii: drumul Damascului cu lumina, zgomotul, trântirea la pamânt, orbirea si glasul venit din cer. Acesta este momentul în care Saul îl primeste pe Duhul Sfânt, fiindcă într-o clipa întelege ceea ce Petru învatase timp de trei ani la scoala Mântuitorului: Evanghelia. Iisus însusi si-l rânduieste vas ales, ca sa-i duca numele la popoarele păgâne. Din acest moment Pavel nu mai are decât un singur tel în viata: Hristos sa fie totul în toti (Col 3,11).
Indirect astăzi primim o invitatie a ne întreba care este momentul Rusaliilor din viaţa noastră şi dacă am devenit un om nou prin ce moarte mă pregătesc să-l preamăresc pe Dumnezeu?
Sărbatoarea lor comună este o chemare la slujire.

1 comments:

Anonymous,  July 2, 2009 at 9:01 AM  

My Blog
http://www.wretch.cc/blog/markacey
Thanks for your share
Nice to meet you

Hsinchu, Taiwan

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP