Kostas. Powered by Blogger.

Saturday, July 25, 2009

Vindecarea celor doi orbi si a unui mut in Capernaum


De orbire Domnul ne vindecă în multe feluri şi de multe ori.Semnul acestei vindecări e însăşi faptul că tocmai văzând încercăm să scriem.Doamne, ochii mei zilnic, aş vrea să cred că văd, însă de foarte multe ori se lasă înserarea.Câte nu se întâmplă azi în lume căci unele sunt şi greu de amintit nu mai vorbesc de scris ,aproape că nu putem să nu recunoaştem orbirea dacă nu cea trupesccă atunci pe cea sufletească.Cerem "lumină"dar pentru care vedere ? Toţi oamenii fără Dumnezeu sunt orbi.Unii au orbire de câtiva ani ,zile,la alţii e de toată viaţa."Întunecaţi fiind la cuget, înstrăinaţi fiind de viaţa lui Dumnezeu, din pricina necunoştinţei care este în ei, din pricina împietririi inimii lor; aceştia petrec în nesimţire..."(Efes.4,18).
Ce se bucură părinţii când se naşte un copil şi medicul le confirmă că vede ,aude,este sănătos,totu-i bine.Şi dacă le-ar aduce la cunoştinţă că nu vede,nu-i bine ar mai fi, bucurie deplină ? Noi "copiii lui Dumnezeu" născuţi din "apă şi din duh"(Botez)dar fără vedere sau cu vedere slabă suntem "cerşetorii"acestei lumii ,la cheremul celor ce ne dau şi nouă ceva... Deseori cel ce ne dă este diavolul şi crezi că ţi-o pus Dumnezeu mâna în cap numai că nu e decât batjocora lui aşa cum ai da un bănuţ uui orb după ce mai înainte ai scuipat pe el .Trăim în mijlocul a milioane şi milioane de orbi.Le vorbeşti de Dumnezeu dar nu văd.Citesc şi nu înţeleg.Caută pe cele duhovniceşti şi se automulţumesc.Domnul mereu întreabă "Credeţi că pot să fac Eu aceasta?(Mt.9,28)Noi avem răspunsul vieţii :"Zis-au Lui: Da, Doamne!Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credinţa voastră, fie vouă!"(vs.29). Încercaţi măcar o zi să vedeţi după credinţă voastră şi va fugi şi duhul muţeniei!


Pr Calistrat Chifan - Vindecarea celor doi orbi si muti din Capernaum 11_08_02
Asculta mai multe audio Diverse

http://nicolaesteinhardt.wordpress.com/2009/05/22/doamne-sa-vad-2/

http://74.125.77.132/search?q=cache:SDUDqhagWMQJ:www.crestinortodox.ro/predici-la-duminicile-de-peste-an/96354-vindecarea-a-doi-orbi-si-un-mut-in-capernaum+vindecarea+orbilor&cd=6&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

3 comments:

kis July 25, 2009 at 10:19 PM  

D-l Pr Chifan este un orator bun, dar sant multe contradictii in predica sa. Ap.Petru in Fapte4:12 spune...,,In nimeni altul nu este mantuire caci nu este supt cer nici un alt nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti...,,(intreg capitolul 4 este foarte concludent)
iar domnia sa ne spune cu totul alceva.Principiul corect de viata crestina este sfanta Biblie si atat .BIBLIA este ghidul care conduce sufletele catre destinatia finala ,raiul lui Dumnezeu.

Carmen July 26, 2009 at 3:00 PM  

Intr-adevar, omul fara Dumnezeu este orb.Mi-a placut mult ce a spus Petre Tutea:"Fara Dumnezeu omul ramane un biet animal rational,care vine de nicaieri si merge spre nicaieri."

SĂVINESTI-NEAMT August 2, 2009 at 9:03 PM  

pentru kis :nu-mi plac polemicile pe această temă deoarece se pare că nu noi am descoperit lumea şi cu atât mai mult cea creştină .Vă pot recomanda http://groups.yahoo.com/group/dialogevanghelicortodox/ sau alte pagini daca este nevoie fiindcă am avut discuţii interminabile cu diferite persoane pe aceasta tema şi dacă au fost atinse de duhul sectar nu se ajunge la nici o înţelegere.Apropo, până a fi Biblia ce ghid a avut omenirea către destinaţia finală ?

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP