Kostas. Powered by Blogger.

Thursday, November 19, 2009

Delicvenţa juvenilă


Astăzi am ajuns alături de alti invitaţi, cu mare bucurie în mijlocul tinerilor frumosi de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş"-Piatra Neamţ, care au organizat o dezbatere, pe tema "TOŢI PENTRU O LUME IN LEGALITATE-DELICVENTA JUVENILĂ",răspunderea purtându-o clasa a XI-a D,coord.Pr.Dr.Adriana-Zâna Ioniţă.A fost o reuşită deoarece am văzut emoţii,am auzit aplauze,cazuistică,cuvinte de suflet alese şi cred că în locul dezbaterilor prezidenţiale ,conducerea liceului merită toată consideraţia noastră.
Mi-a revenit a trata subiectul "Între legal şi ilegal".Câteva spicuiri :
Ecoul delicvenţei juvenile nu poate fi trecut cu vederea de către Sf. Biserică. Astăzi societatea zilelor noastră se confruntă cu probleme grave şi fără precedent: una dintre ele este şi cea a avortului în rândul elevelor de liceu.
Dacă înaintea anului 1990, când s-a legalizat avortul, astfel de cazuri erau sporadice, acum după 20 de ani, constatăm un lucru înfiorător pe care nu-l mai putem opri, care a scăpat de sub control şi se accentuează pe zi ce trece: 10 % dintre avorturile care se efectuează „conform legii în vigoare” într-o Clinică de Ginecologie sunt eleve ! Dacă în urmă cu 2 ani vârsta acestor tinere era de 17-18 ani , respectiv eleve din clasele a XI-a şi a XII-a, acum vârsta lor a scăzut la 15-16 ani şi tot mai frecvent sunt cazuri la 14 ani, deci eleve din clasele a-X-a, a-IX-a şi chiar a VIII-a![...]
O lege a fost votată peste noapte punând în ilegalitate pe toţi cei care au votat-o şi pe cei care contribuie la îndeplinirea ei. Odată cu această lege o mare ramură a Medicinii, respectiv cea de Obstetrică – Ginecologie, a fost obligată să încalce „Jurământul lui Hipocrat”, fără nici un drept de a se împotrivi, decât cu anumite riscuri… Astfel o crimă, în acest caz pruncuciderea, a devenit „legală” atăta timp cât se cheamă avort. În consecinţă, manipularea limbajului a dus la manipularea unei societăţi întregi, apoi la obişnuinţă, iar în cele din urmă a devenit un lucru perfect normal într-o societate care vrea să pară la fel de normală. Constatăm în final că această „delicvenţă a minorilor” în rândul elevelor nu este decât o urmare firească a unei „delicvenţe a adulţilor”, cea a unei societăţi întregi [...]
Avortul, este expresia cea mai evidenta a prăbusirii morale a unui popor,intrucât este un act de agresiune indreptat impotriva fiintelor celor mai nevinovate si mai lipsite de apărare. Avortul nu este o solutie lipsita de consecinte. „El loveste in mama, in copil,loveste in cuplu, loveste in societate, loveste in Dumnezeu…” Viaţa cotidiană a secolului nostru a făcut din practica medicală numită avort, o banalitate posibilă la orice colt de stradă[...].
Consecinţe ? O societate bolnavă şi îmbătrânită,ipocrită,sărăcită, tot mai multe mame bolnave, cu depresii nervoase şi boli psihice!Mulţi copii anxioşi,frustraţi ,complexaţi,sau cu alte diferite deficienţe fizice ori psihice![...]
Cel mai trist este că elevelor li se oferă aceeaşi alternativă! Adică nici una! Cu metodele de mai sus le rămâne „şansa” să se îmbolnăvească mai repede şi să nu mai devină mame niciodată . Acesta va fi sacrificiul pe care îl vor plăti ele pentru o „libertate”aleasă, sau pe care le-o promite o societate matură şi în care au atâta încredere! Si te întrebi până când această tranzitie? Tare cred că īn ceea ce priveşte vremurile acestea postmoderne, īn care amoralitatea este singura morală cunoscută, rezolvarea, īn linii mari, a acestor chestiuni va veni atunci cānd nu ne vom mai raporta la timp, la vremuri, la mode şi tendinţe, ci cānd ne vom raporta la Hristos, cel care este ieri şi azi şi īn veci acelaşi (Evrei 13,8). Hristos spune “Eu sunt Calea,Adevărul ,Viaţa”.Omul care luptă împotriva vieţii,luptă împotriva lui Hristos,Domnul[...]
Există si o alta „rezistenţă” în legătură cu metodele contraceptive la părinţi şi unii profesori argumentând că „planning-ul familial”este necesar, fiind de fapt şi „legal”. Din motivele amintite la început, se doreşte o înlocuire a unui” rău mare” cu altul „la fel de mare şi periculos”, fără a se pune problema unei soluţii mai bune! In momentul în care întreaga societate acceptă un compromis şi anume cel de folosirea metodelor contraceptive, se acceptă implicit şi AVORTUL, deoarece există în primul rând o rată de eşec al acestor metode iar apoi apar acele multe boli produse de ele, inclusiv sterilitatea. Dar cel mai important lucru de subliniat rămâne faptul că, prin folosirea oricărui mijloc de prevenire al sarcinii, se intervine în „planul de creaţie” a lui Dumnezeu, nelăsând copiii să se nască, ceea ce este un păcat la fel de mare ca şi pruncuciderea!
Tinerii caută o formă de religiozitate care să nu le condamne păcatul,patimile ? Or, să nu uităm când te umpli de patimă în inimă, îl dai afară pe Hristos.
Opusul păcatului nu este virtutea ci libertatea.Este liber, numai cel care se opune păcatului.
-Avortul armă împotriva neamului românesc(?)[...]O viaţă curată ne oferă cele mai mari satisfacţii, o sănătate fizică şi mentală, cu perspectiva unei familii fericite. Doar abstinenţa până la căsnicie ne va feri de reproşuri, necazuri, boli, ucideri şi sinucideri, de o „delicvenţă juvenilă” de care ne facem în întregime responsabili cei care le oferim „arme” atât de periculoase. Aceste arme se vor întoarce şi împotriva noastră, a tuturor. Ne vom trezi în curând cu un tineret bolnav care, în loc să ne fie un sprijin la bătrânete , ne va fi o povară!
In final, dorim să tragem un semnal de alarmă şi pentru medicii ginecologi,farmacişti, şi le cerem să găsească tăria necesară de a se opune în fapt acestor „crime legale” şi să nu mai accepte postura de adevăraţi „criminali plătiţi” în care au fost transformaţi de către un sistem imoral!

0 comments:

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP