Kostas. Powered by Blogger.

Wednesday, December 9, 2009

Cu Părintele Iustin Pârvu

I.2
...Nu cred să fi refuzat pe cineva de la rugăciune şi aşa se face că are mii de "chipuri ale rugii", pe care-i recunoaşte după ani şi ani,pe nume ca pe un dat prin care Dumnezeu lucrează în oamenii cu adevărat rugători,sau pentru cei recunoscători, reîntorsi, ca un semn al împlinirii, din ectenia cererilor.
A sta alături de el în anii adolescenţei a fost împlinirea celor şapte Laude ale Bisericii, plus canonul de rugăciune,seara şi dimineaţa,care mă punea să-l citesc din slovă veche(chirilică)şi nu a fost deloc uşor la început, neavând deprindere.Dar a avut răbdare,aşa cum de altfel a avut şi cu priceperea muzicii psaltice,la care mărturisesc că l-am cam supărat de multe ori. Bun notist şi dornic de a cânta cu cineva psaltichie aveam alături de el,priceperea şoferului ne experimentat ce-i pus a conduce, noaptea. Jena,nesiguranţa,teama îşi luau tributul.
Uneori mai luam şi ceva mustrare fiindcă gândurile îmi stăteau la tot felul de ghiduşii,întâmplări şi nu de puţine ori ne-am amuzat după hirotonisirea mea, cum cerul,atingea poemele. Umorul fin, îi place până astăzi iar surâsul e parcă din împlinirea bucuriei,a bunătăţii faţă de toată lumea.
Adesea zicea: nici prea vesel,nici prea trist,ci pururea potrivit...(va urma)

1 comments:

Ion de la Chiuiesti December 14, 2009 at 12:11 AM  

Parinte, sunteti un om fericit! Dumnezeu sa va ajute in continuare!

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP