Kostas. Powered by Blogger.

Sunday, June 7, 2009

Rusaliile


In ziua de Rusalii se implinesc cele spuse de Ieremia 31,34: “Iata vin zile când voi pune legea mea in inima lor…căci toti mă vor cunoaşte de la cel mic până la cel mare.”
Duhul Sfânt,potrivit Scripturilor,este acela care face Treimea prezentă în inima omului,este locuirea Lui,în noi,făcându-ne temple ale sfinţeniei.
Acest praznic măreţ ne invită,aşadar,să privim în conştiinţa noastră,să reflectăm dacă suntem în har.În măsura în care devenim realitate eliberatoare pentru noi şi pentru fraţii noştri,în aceeaşi măsură suntem transformaţi de Duhul Domnului.Focul,ne arată că Duhul Sfânt încălzeşte din interior viaţa Bisericii şi viaţa fiecărui creştin.
Vântul arată dinamismul şi ca Biserica este în mişcare. Mişcările bisericeşti din interiorul ei marchează tocmai trecerea Duhului. Nu în cele din urmă, Duhul Sfânt este cu siguranţă apă: trăim într-un timp şi într-o societate care se distinge printr-o ariditate uneori tulburătoare, însă Duhul Sfânt este izvor de prospeţime, aduce curatenie în mărturia creştină şi în vestirea Evangheliei".Astăzi, modernitatea bate pasul pe loc iar noi culegem deseori căderile, ineficienţa şi sărăcia pe care le-a provocat. Şi dacă suntem cu adevărat într-un timp de criză, trebuie să afirmăm şi mai tare că Duhul Sfânt nu este în criză, că iubirea lui Dumnezeu nu a intrat în recesiune şi că în momentele grele ale istoriei, creştinii au arătat forţă, care vine din interior.Unii ar prefera o Biserică înainte de Rusalii. O Biserică raţională, îmblânzită,timidă,demisionară,complet absorbită de acţiunea de “a salva sufletele”, lăsând pe cei vicleni să se ocupe de tot restul(adică de propriile interese,alegeri, posturi, putere de necontrolat,operaţii de o curăţenie dubioasă chiar dacă sunt acoperite cu pecetea creştină…) Dar Biserica, dacă este Biserica lui Hristos şi a Duhului, nu poate să fie decât Biserica, incomodă, a Rusaliilor.Să ne obişnuim să vorbim cu Duhul Sfânt, Cel care ne sfinţeşte; să avem încredere în El, să-i cerem ajutorul şi să-L simţim aproape!
+++ +++

Pogorarea Sfantului Duh-Vecernia plecarii genunchilor
Asculta mai multe audio Diverse »

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP