Kostas. Powered by Blogger.

Friday, August 28, 2009

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul-cuvinte pentru noi !


"Viata Sfantului Ioan Botezatorul ne este cunoscută in toata simplicitatea si rigoarea ei. Moartea lui, timpurie, constituie o dovadă a ceea ce istoricilor contemporani si ilustrului nostru compatriot Mircea Eliade in special, le place a numi absurditate a istoriei"(Pilda vietii Sf.Ioan Botezatorul-N.Steinhardt).Trăim absurd cu moartea lângă noi fără a vedea fărădelegea zilei,la câte se întâmplă.Păcatele noastre se înrudesc cu oameni şi vremuri de mult apuse şi faţă de care ar trebui a ţine cont de îndemnul Psalmistului,care zice că "cei ce greşesc vor pieri"(Ps.36,20,38). Avertismente serioase, valabile cât va fi lumea şi de la Sf.Ioan Botezătorul:"Pocăiţi-vă ! Vremurile nu sunt uşoare.Securea este lângă copac !"Nu ţi se cade "...cum îi spunea lui Irod.
Aveţi grijă !
a)-de fiii şi fiicele voastre să nu ajungă fiii desfrânării,ai lăcomiei şi ai nesimţirii;
b)-să nu-şi risipească timpul şi viaţa, plăcerilor,trăind netrebnic;
c)să ştie că nimic, necurat, nu intră în Impărăţia lui Dumnezeu.
Toate virtutile morale îsi au valoarea si frumusetea lor dar cumpătarea are rol hotărâtor.Febra patimilor trezite de vin şi mai ales cu jocul nerusinat unit cu dorinţe vechi,jurământ strâmb,prietenii de aceiaşi teapă,omoară sufletul dreptului .
Drepţii, însă rămân vii şi după moarte şi de aceea iată până azi, strigătul peste veacuri împotriva îmbuibarii, luxului, betiei, destrabalării, uciderii(avortul), împotriva tuturor păcatelor ce izvorăsc din necumpatare; este un strigat de alarmă si chemare la asceză si înfrânare propovaduite de "cel mai mare om născut din femeie"(Lc.7,28),cu cuvântul si cu propria-i viată până la jertfă.
Cine ar putea azi calcula consecintele dezastruoase ale alcoolismului pe plan individual, familial si social? Cineva spunea ca marea de alcool nu are decât patru porturi în care se poate ancora: sărăcia, puscăria, casa de nebuni si sinuciderea.Câte familii dezmembrate, câti copii abandonati, handicapati, din pricina acestui flagel mondial? Apoi drogurile,homosexualitatea si lesbianismul, păcatele capitale ale Sodomei si Gomorei,ce sunt ridicate la rang de virtute de către niste minti bolnave făra pic de jenă, contrar legilor firesti ale lui Dumnezeu, in timp ce oamenilor bisericii, care se ridica impotriva acestor păcate strigatoare la cer, li se inchide gura cu”drepturile omului”şi alte propuse argumente.
Sf.Ioan a mers la Irod să-l înveţe.Noi, afla-vom putere a merge şi a le spune altora despre "pierderea capului" ?

Acatist Sf Ioan Botezatorul
Asculta mai multe audio Diverse


Pr. Calistrat Chifan - Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul_29-08-97
Vezi mai multe video din TV

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP