Kostas. Powered by Blogger.

Friday, November 6, 2009

“Eşecuri şi reuşite”

30 oct.2009-toamna in munte


Pentru că suntem fiinţe umane uneori în viaţă mai dăm şi greş.Nimeni nu poate fi foarte bun în toate.Nimeni nu poate să treacă prin viaţă lăsând în urma lui doar un şir pefect de reuşite cu toate străduinţele sale. Uneori lururile pe care vrei să le obţii sunt dincolo de puterea ta de realizare,apar interpuşii, judecata ta este greşită sau timpul ales este greşit şi sfârşeşti eşuând serios.
Dar aceasta nu înseamnă că te face un ratat.Nu eşti niciodată "ratat" până nu renunţi.Dacă pierzi odată nu înseamnă că vei pierde întodeauna.Pierzi o luptă nu războiul.Un meci are reprizele sale,continuând să speri în reuşită şi să joci poţi câştiga.Şi cu cât încerci mai mult cu atât eşecurile pot deveni reuşite.
Aurel Vlaicu şi atâţea alti înventatori nu au reuşit din prima, iar în încercările lor reuşita a venit tocmai din multele combinaţii(cercetări),multa învăţare şi experienţă.
Iată şi câteva posibile cauze ale eşecului din Pildele lui Solomon,fiindcă uneori ne pregătim singuri pentru eşec:

…CÂND NU NE FACEM PLANURI DINAINTE."Înţeleptul vede nenorocirea şi se ascunde, cei proşti dau peste ea şi îndură necaz"(Pilde 27,12).
...…CÂND CREDEM CĂ SUNTEM INFAILIBILI."Înaintea prăbuşirii vine trufia inimii, iar înaintea măririi merge umilinţa"(Pilde 18,12).
…CÂND NE ESTE TEAMĂ SĂ RISCĂM."Teama de oameni duce la căderea în cursă, dar cel ce nădăjduieşte în Domnul stă la adăpost"Pilde 29,25).
…CÎND RENUNŢĂM PREA REPEDE. “Sufletul celui leneş pofteşte, însă în zadar. Numai sufletul celor silitori este îndestulat"(Pilde 13,4).
…CAND NU AVEM RABDARE."Prin răbdare se poate îndupleca un om mânios şi o limbă dulce înmoaie oase"(Pilde 25,15).
…CÂND NU ACCEPTĂM CĂLĂUZIREA LUI DUMNEZEU."Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârşitul lor sunt căile morţii."Pilde 14,12).

Dacă lucrurile nu se întâmplă aşa cum ai vrea tu să se întâmple, bun venit între noi oamenii!(Pilde 28,12).Dar în loc să te plângi sau să-ţi cauţi tot felul de scuze, descoperă ceea ce ai învăţat din acest lucru şi ia-o de la capăt. Încuie uşa autocompătimirii sau a autosuficienţei.Priveşte viitorul prin azi.De data acesta nu mai pleca făr' de Dumnezeu !Caută toate locurile din Sf.Scriptură despre asemenea temă şi pregăteşte-o şi pentru alţii.
Eşecurile devin reuşite prin Bunul
Dumnezeu.

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP