Kostas. Powered by Blogger.

Sunday, December 27, 2009

"Crăciunisme"

La marile Sărbători, ne căutăm şi nu ne regăsim;nici în daruri,nici în lacrimi,nici în zâmbete,nici în suspine,...nici în facere de bine.
Ne-am obişnuit să spunem şi cum a fost Crăciunul.Poate că Bunul Dumnezeu, ne lasă aceste zile spre a descoperi cum bucuria ne dă putere de nu obosim, sau a deosebi stările vieţii noastre atunci când suntem chemaţi cu toţii a ne împlini în sărbătoare.
Pare, însă trist când Naşterea Domnului se transformă,din pricină a bucuriei sfinte în pretext al bucuriilor de Crăciun.Iar că aşa se întâmplă cel mai adesea, vedem din faptul că unii îşi iau liber a vorbi de taine,minune, deşi nu cunosc,...vorbesc de pace cei plini de tulbarare, de iubire, mânioşii,...vorbesc de dreptate strâmbii lumii,de împlinire hoţii,falşii şi laşii acestei lumi.
În minte păstrez atâtea imagini de la an la an şi aproape nu aş vrea să scriu cum unii vor să confişte sărbătoarea Naşterii Domnului, pentru un Crăciun secularizat,globalizat în care se creează o atmosferă păgână în casele noastre şi în întreaga societate.Ne substituie unui Crăciun al Moşului(ce ţi-a adus Moşul,vedem armate de moşi,purpuraţi,uniformizaţi,stilizaţi),al bradului luminat la ordinul primarului,al excursiilor de week-end, al petrecerilor în cluburi, etc.Funcţionează extraodinar stereotipia, pofta pentru cumpărături, alergatul.
Toate acestea fac ca la cel mai important moment al Crăciunului-participarea credincioşilor la Sfânta Liturghie-să fie înlocuită cu odihna, din pricina pierderii nopţii.
Iată cum intruziunile seculare, interesele comerciale, caută şi ating Pruncul Sfânt asemenea mâinilor rele ale lui Irod prin ucigaşii celor 14.000 de prunci ori prin cei ai răstignitorilor, Domnului nostru Iisus Hristos.El vine ca un copil smerit dar va creşte şi ar fi bine să avem toţi mâini de Maică...

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP