Kostas. Powered by Blogger.

Wednesday, February 10, 2010

Părintele Iustin Pârvu - 91 de ani

Împlinirea celor 91 (9+1) ani ai Părintelui, a fost şi anul acesta prilej de mulţumire Bunului Dumnezeu de tot ceea ce ne dăruieşte dar mai ales,


pentru acel "ceas de bucurie al întâlnirii"în care intri greu şi pleci ca un fulg pe drumul vieţii tale mai departe.
Întâlnirea cu Părintele este pentru rugător să-şi continuie, întărească ruga, pentru cel ce vorbeste să tacă si pentru cel ce se caută să se caute până se va găsi.
A fost un timp când am stat zile, luni sau ani lângă Părintele, însă tinereţea nu vorbea sufletului cum o face astăzi în a pune flori gândului, peste anii săi de muncă,slujire, trudă şi jertfelnicie în ctitorie mănăstirească şi de neam.

Am îndrăznit după urări, să întreb cum e la aceşti ani, aşa de sus ?
M-a privit tăios şi mi-a dat de înţeles că anii, te obosesc."Priviţi peste umăr în viitor, pare că sunt ceva, parcă-s destui...Dar dacă priveşti în trecut parcă-s, o clipă. Iar dacă pui viaţa omului, în asemănare cu viaţa lumii par mai neînsemnaţi şi mai de nimica suntem".
Probabil timpul aşa cum spunea cineva, în ani nu se mai numără după o vârstă ci numai în ceea ce faci. Asta explică şi îngrijorarea duhovnicului de tot ceea ce se întâmplă neamului nostru şi creştinilor în special. El, care a ascultat, primit atâtea necazuri, încercări, ispite, suferinţe, dureri, mi-a zis, că şi-ar dori puţină singurătate. A obosit şi doarme din ce în ce mai puţin...

Gândul m-a dus la ceea ce spunea, Monahul de la Rohia-Nicolae Steinhardt,de trei ori repetat singurătatea este eroică şi fapta cea mai grea. E posibil ca zgomotul lumii să-l obosească prea mult şi atunci îşi doreşte rugăciunea în linişte şi singurătate, fiindcă este cea mai înaltă rugăciune, e rugăciunea sfinţilor.

L-am cunoscut din todeauna rugător şi cred că numai dragostea-i cere un loc al liniştirii. În ultimul an prea multe s-au adunat ...http://atitudini.com/sa-ne-traiti-intru-multi-ani-parinte-justin/

Să fie şi altceva ?... Jules Renard, spunea : "sunt locuri şi momente în care un om este atât de singur încât, poate vedea întreaga lume ". Părintele, vede rostul adânc al lucrurilor,vede cu inima... şi are o anumită cunoaştere dar fără această logica a noastră, obişnuită în a le judeca.
A noastră rămâie în ascultarea de duhovnic(http://www.crestinortodox.ro/editoriale/ascultarea-duhovniceasca-ascultarea-terapeutica-70263.html)pentru a pricepe linistea din spatele cuvintelor, solemnitatea retinută, gestul ferm actualizat la zi şi privirea blândă, surăzitoare de înţeles a ce trebuie să faci.

"Înţelepciunea este la om adevărata cărunteţe şi vârsta bătrâneţilor înseamnă o viaţă neîntinată."(Înţelepciunea lui Solomon 4,9 ).

SĂ VĂ ŢINĂ DOMNUL ÎNTRU MULŢI ANI CUVIOASE PĂRINTE ARHIMANDRIT!

2 comments:

Ana Maria February 12, 2010 at 4:44 PM  

"Taina preotiei? Harul lui Dumnezeu. Cu el legam, cu el dezlegam.".. parintele Iustin Parvu.
Continuarea in:
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/despre-spovedanie-rugaciune-parintele-iustin-parvu-68480.html
La multi ani Parintelui! Multa sanatate si impliniri pentru toate lucrurile bune infaptuite in lumea aceasta!
Sa ii dea Dumnezeu multa putere Parintelui sa isi desavarseasca lucrarea iar noua mai multa credinta si intelepciune pentru a lua deciziile potrivite din viata noastra!
Ana Maria

Adrian Oprea February 15, 2010 at 9:48 AM  

Parintele Iustin Parvu este cea mai mare personalitate bisericeasca cu adevarat ortodoxa de la noi din tara...Este cu adevarat cea mai mare stanca care reuseste sa mai tina piepta marii masonice care ne inunda putin cate putin tara noastra sfanta...Traim vremuri grele si dureros e ca dintre preotii tineri nu se ridica niciunul la nivelul Parinteleui Iustin...Cat timp parintele ne va pazi le va fi greu masonilor sa ne cucereasca in totalitate...Dupa aceea va vi vai si amar de noi!
Doamne Dumnezeul nostru, te rog pazeste-l pe Parintele Iustin Parvu si da-i macar inca 20 de ani de aici incolo in sanatate ca sa ne poata pazi in continuare!

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP