Kostas. Powered by Blogger.

Thursday, June 3, 2010

Sfinţii cinstiţi în luna iunie


"Prin sfinţii care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei."(Ps.15,3).
Noi îi cinstim pe sfinţi lună de lună şi zi de zi, pentru că ei sunt roada lucrătoare a Duhului Sfânt şi prin ei ştim cât de minunat Îşi arată Domnul, voile Sale.
O Biserică ,o viaţă creştină fără sfinţi este ca o fântână fără apă, ca o grădină fără flori.Chemarea la sfintenie este adresată tuturor deoarece Dumnezeu se ascunde cu înfăţişarea în creaturi şi doreşte să fie descoperit în chip minunat de fiecare,cu sfinţenia sa.Fericitul Augustin,observând mulţimea sfinţilor ce proveneau din toate paturile sociale;ţarani, muncitori, sclavi, soldati, femei usoare, regi sau cersetori, a spus: “daca acestea si acestea au putut, eu de ce să nu pot?!” .
Din luna iunie numită după tradiţie şi "cireşar"am ales "florile darurilor" pe sfinţii români sau străromâni:
2 iunie -Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, care, alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva, este ocrotitor al Moldovei şi Bucovinei.

Asculta mai multe audio Diverse
Vineri, pe 4 iunie, sunt pomeniţi Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasis şi Filip de la Niculiţel, ale căror cinstite moaşte se află la Mănăstirea Cocoş din judeţul Tulcea.
Duminică 6 iunie-Duminica a II-a după Rusalii-chemarea la apostolie- este trecută ca Duminica Sfinţilor români,cinstirea tuturor celor care din neamul nostru ne-au răspândit parfumul credinţei, al purităţii,al iubirii,mărturisirii adevărate.
În a doua parte a lunii, pe 22 iunie, ortodocşii români îl cinstesc pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu, Mitropolitul Ţării Româneşti, canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre în anul 2006.

Pe 24 iunie este Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, Drăgaica sau Sânzienele, sărbătoare foarte dragă credincioşilor, mulţi dintre ei purtând numele Înaintemergătorului Domnului. Tot în această zi este pomenit şi Sfântul Niceta de Remesiana.
În penultima zi a lunii, pe 29 iunie, sunt pomeniţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, iar a doua zi, pe 30 iunie, Calendarul nostru îl consemnează pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeţ, cinstit prin manifestări deosebite în special de credincioşii din Ardeal. Vedeţi si http://www.sfant.ro/

0 comments:

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP