Kostas. Powered by Blogger.

Thursday, March 18, 2010

Rugăciunea din biserică, mai de folos decât cea de acasă

Înalt Preasfinţitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a susţinut, în urmă cu două zile, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, conferinţa cu titlul "Dragostea care acoperă mulţime de păcate". La acest eveniment au participat sute de tineri şi studenţi.
..."Sfântul Grigorie Palama a spus că "mintea este o energie a inimii". Mintea, dacă nu se întoarce şi nu este în legătură cu inima, se împrăştie în cele exterioare. Întorcându-se în inimă, mintea îşi poate regăsi pacea şi liniştea ei.
Pentru ca mintea să se întoarcă în inimă, trebuie să ne rugăm foarte mult. Cu cât ne forţăm mai mult, mintea se închide în cuvintele rugăciunii.
Rugăciunea din biserică ne ajută mai mult decât rugăciunea pe care o săvârşim acasă. În biserică trăim rugăciunea întregii comunităţi. Atmosfera de rugăciune din biserică este atât de densă, încât este suficient să stai atent şi să nu gândeşti la nimic din cele din lumea aceasta.
În biserică sufletul se uneşte în rugăciune cu Dumnezeu. Cine-şi simte inima înseamnă că-L simte pe Dumnezeu. Dacă omul se roagă, posteşte şi se nevoieşte, ajunge la inima simţitoare, iar Hristos trăieşte în om. Dumnezeu ne va întreba la judecată ce roade au adus în viaţa noastră rugăciunea şi postul.
Rugăciunea şi postul trebuie să ne conducă la iubire. Chiar şi atunci când suntem nedreptăţiţi, trebuie să luăm această nedreptate asupra noastră, pentru că aşa a făcut şi Mântuitorul Iisus Hristos. Aceasta este dragostea care acoperă mulţime de păcate, atât ale semenilor, cât şi ale noastre"(Ziarul Lumina,edit.Moldova,joi 18 martie 2010).
Frumos şi...

Vezi mai multe video Diverse

sau


Vezi mai multe video din Evenimente

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP