Kostas. Powered by Blogger.

Thursday, February 10, 2011

INTRU MULTI ANI , VĂ ŢINĂ DOMNUL, PARINTE IUSTIN !

Implinirea celor 92 de ani de viaţă, a Prea Cuvioşiei voastre,  a dat astăzi în ziua când Sfânta Biserică prăznuieste pe Sf.Mare Mucenic Haralambie,celor ce se consideră fii duhovniceşti si mai ales celor ce va sunt apropiati şi vă cunosc ,vă sunt în ascultare prilej de mare bucurie şi de mulţumire că Bunul Dumnezeu vă ţine pentru Neam şi Ţară, duhovnic bun,rugător...mare răbdator.
Aţi primit multe flori ,peste numarul anilor şi cele mai frumoase  rămân asa cum îmi spuneaţi în Sfântul Altar,rămân florile cele duhovnicesşti,flori de fapte culese din grădina în care lucraţi.
Acum acestea  se pot vedea de vine cineva la Petru Vodă şi mai ales la Mănăstire.
Pot şi eu acum să mărturisesc că s-a împlinit ceea ce doreaţi(preziceaţi) cu 38 de ani în urma când eraţi la M-rea Secu :CTITORIREA,  pe locurile noastre natale a unei vetre mănăstireşti.Domnul v-a dat şi ani dar şi ctitorii pentru că v-aţi implinit  canonul de rugăciune neâncetată  cu mult zel şi pentru toată lumea care v-a căutat.Aşa se face ca şi noaptea sărbătoririi v- a prins deşi nu perfect sănătos, la  Priveghere ca la Înviere.
Pentru cei mai tineri care v-au cântat" Intru multi ani Părinte, Arhimandrit!",acesta rămâne exemplul "cu timp si fără timp"dar şi curajul mărturisirii într o lume tot mai încercată  şi al cărui război se duce nevăzut...
Şi dacă mai punem şi pe cei care i-aţi ajutat,"dar din dar se face rai" şi eu mi-aş permite "dar din dar ,floare din rai!", ce trebuie atârnată la cununa înveşnicirii.

2 comments:

Anonymous,  February 12, 2011 at 2:31 PM  

MULTI ANI SI MULTA SANATATE ,SA VA TINA DOMNUL PARINTE IUSTIN.

ramona February 21, 2011 at 9:26 AM  

Buna ziua!
Eu ma ocup de icoane litografiate ,acesta este blogul meu :www.ramonashop-iconart.blogspot.com
Indraznesc sa va intreb daca doriti o colaborare.
Doamne ajuta!

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP