Kostas. Powered by Blogger.

Friday, February 10, 2012

SANATATE SI PUTERE PARINTELUI IUSTIN PARVU LA URCUSUL CELOR 93 DE TREPTE ALE VIETII

In lumea aceasta avem multi parinti insa primul caruia trebuie sa i multumesc de ceea ce sunt este, Parintele.Si vreau sa spun ca nu in numele legaturii de rudenie ,ci intr -acela al parintestii glasuiri de "Brate parintesti''ce mi le a dorit si care s-au implinit  in timp "brate duhovnicesti'"...

Copilarind pe aceleasi meleaguri ne leaga de la izvorul cel dulce,de la fantana Cuvantului la plaiul cel bland,la poenile Luminii, urcusul unei impliniri istorice de mai mult de un sfert de veac.Eram seminarist cand ne prevedea ce ar vrea sa fie pe meleagurile parintesti ale mosilor si stramosilor, daca nu ar fi comunistii.Si acum implinirea a schimbat nu numai acele locuri ci fata satului si a localitatii de nastere,dorurile de mantuire ale oamenilor.
A rasarit bucurie,a rasarit manastire la toti de implinire. Si aceasta nu numai pentru cei de aici ci pentru toti cei ce il cunosteau sau au dorit si doresc sa- l cunoasca pe "Parintele".

Lumea a privit aici implinindu- se Evanghelia in practica, prin exemplul personal :pentru cei in suferinta rabdare si ajutor,pentru cei necajiti,impovarati- priveghere,pentru cei osteniti -mangaiere,pentru cei legati- dezlegare,pentru cei pierduti-regasire.
Cu timp si fara timp il gasesti asteptand omul .Aceasta tocmai pentru ca oricine are ce pretui la slujitorul Domnului.In primul rand ,caracterul,onoarea si demnitatea : apoi trairea si cultura teologic-duhovniceasca, luciditatea si spiritul critic,intelegerea si condescendenta,apropierea si umorul fin,discretia si modestia...

Confort sufletesc si dragoste iti ramane in suflet dupa o intalnire cu el.Duhovnic aspru cu pacatul dar mereu bland cu pacatosul,plin de darul pacii si al bucuriei.Chiar daca uneori are pareri aprinse sa nu ramana nimeni surprins fiindca tine la Neamul romanesc ,la Tara si Ortodoxie.De multe ori le invaluie in bunatate pe cele spuse spre a nu rani pe altii.
Ma intreb adesea cati se gandesc din cei apropiati si  ce inseamna sa fii raspunzatorul sufletesc al unei(unor) obsti manastiresti...Dar Bunul Dumnezeu lucreaza pentru rugatorii Sai.Si in aceste timpuri este nevoie de marturie crestin-ortodoxa !
sarut mana Parinte Iustin!


0 comments:

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP