Kostas. Powered by Blogger.

Thursday, March 1, 2012

Primavara

Traim cu asemenea viteza incat anotimpurile ne surprind. Primăvara acum e în mine – neaşteptată, parfumata, dimineata anului. Obişnuiam să stau şi s-o aştept, iar acum calendarul m-a trezit ca de serbare. Primavara, fiica cea mai tanara a batranului an, cea aducatoare de bucurie si voie buna a sosit si la noi cu alaiul ei de flori, lumina si culoare. E mai multa energie in atmosfera, energie care pentru unii e benefica, iar pentru altii se transforma in „astenie”.
Dar la noi anul acesta primavara inca se lupta cu iarna si nu incape indoiala ca va birui.De rasuflul cald al cerului primavaratic se vor topi , pensionata zapada si gheata.
A revenit primavara. Ea trezeşte la viaţă întreaga natură.Pamantul este asemeni unui copil care a invatat poezia si va imbraca o noua haina . Vor porni plugurile sa-l are ,sa-l destelenesca caci primăvara este aici unde se ascunde viaţa.Toate intineresc… la fiecare stranut al primaverii apare o noua floare.
Ziua aduce cuprinsul ei ,soarele… caldura firii .
Aerul se inmiresmeaza de tot ce I nou de florile si frumnzele cele dintai ale anului :” Îşi scot strămoşii degetele-afară,/De ghiocei, de crini, de toporaşi”(Virgil Carianopol). Culorile incep sa se amestece.Vor fi si ploile prima –verii ca sa in germineze rodul samantei, in pamantul cel bun.Cineva spunea ca primavara si ecoul e verde. Frumuseţea ei se trage de la prospeţimea naturii.Totul înverzeşte şi devine transparent, aerian, diafan. Suna ramul,vuie glia iar pasarile cu cantecele ne vrajesc si ne poarta calatorI peste ceruri… Primavara, viata rade cu tine.
Jubileza pomul in floare,infinitul in sarbatoare! “A cunoaşte-nseamnă iarnă/ a iubi e primăvară(Lucian Blaga). Misterul ei este nedezvaluit,farmecele dulci si gradinarul la casa sa. Pomisorul sadit a devenit printul gradinilor. Pomişorul meu dansează în bătaia vântului, celebrând primăvara, noua lui viaţă, prietenia noastră…este anotimpul în care ne putem testa ideile creative născute în aburul dens al hibernării… cel mai nebunatic anotimp, in care alergam, visam, exageram, coloram, plutim, ametim. Izvoarele se trezesc la viata, zburda, stropesc, clipocesc mai ademenitor, mai cristalin decat in alte perioade ale anului.
Si primavera infloreste vise…pe campuri unde zburda miei! Odata cu ea vin si povestile. Fiecare primavara este unica primavera. “Primavara ne arata ce poate face Dumnezeu dintr-o lume murdara si anosta” (Virgil A. Kraft).
Cand firea inconjuratoare intra in primavera atunci la noi soseste si un anotimp al primaverii celei sufletesti…Postul Mare, pregatirea de Inviere.” Lumina mea, ingroapa-te cu mine, la primavara poate incoltim”( Adrian Paunescu). Imi place primavara si pentru sentimentul pe care mi-l da. Faptul ca ma invita la „curatenie”(duhul curateniei) si la miscare.
Dacă eram un anotimp, eram primăvară, primăvara naşterii mele, primăvara renaşterii mele... zumzetul harniciei .Mintea poate fi ca iarna dar sufletul e o primavera permanenta…un suras al infinitului.

O fi avand si aripi sa zboare macar pana izvorul copilariei noastre fiindca primavara ne amintim de inocenta noastra. Amintirea este primavara eterna a vietii. Primavara te scoate afara din tine. Si te pune sa te uiti la ceea ce conteaza.
Este vremea gandurilor bune, al inceputului de drum, al sperantelor si al stralucirii din priviri. Este realitatea ta, dar fara lucrurile mici. Doar cele mari, adica doar cele care conteaza.

Primavara este poate modul in care universul si Dumnezeu ne spun ca totul e circular. Ca tot ce s-a incheiat e pe cale sa inceapa. Primavara este timpul tau de renegociere cu tine. Cu cine esti, cu ce haine si hram porti, cu ce vrei sa faci...Cu mantia plina de lumina ,primavara imparte din pocalul ei tinerete,voiosie si culoare.Sa ne bucuram toti de acest minunat martisor primit in dar de la blanda primavara.

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP