Kostas. Powered by Blogger.

Monday, November 10, 2014

Al doilea hram al M-rii Petru Vodă fără Părintele Iustin Pârvu- Sărbătoarea Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil-2014Vineri 7 noiembrie 2014 spre seară  am urcat din nou spre Mănăstirea de taină și ctitorie  a Părintelui Iustin Pârvu spre a –i fi alături la slujire de prăznuire a ocrotitorilor acestui sfânt așezămănt, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil .
Am venit la Priveghere de noapte să ne întâlnim cu Voievozii Cereștilor Puteri ”să stăm bine și să luăm aminte!”...”să ne acoperim cu aripile mărirei celei netrupești”cum zice Acatistul Sfintilor dar și să-l întâlnim pe cel care a fost numit de popor ”voievodul munților”pentru descoperirea strigătului interior al omului zilelor noastre.
Sufletul Părintelui Iustin cred că a coborât peste sufletele noastre prin cântările îngerești ale cântăreților prin mirul și tămâia mirositoare a slujirii,prin liniștea interioară,prin tresărirea conștiințelor de neam și zidire românească ce a dat-o pomenirii martirilor din temnițele și închisorile comuniste.


E al doilea an de slujire fără Părintele dar am vărsat aceeași lacrimă din plânsul iubirii și prețuirii pe care i-o purtăm ca din todeauna.


Stiu și am înțeles de mult de ce  Părintele, când se ruga Sfintilor Arhangheli,  repeta : Bucură-te, înfrumusețătorul Bisericii creștine; Bucură-te, întărire puternică a cuvioșilor; Bucură-te, întăritorule al mănăstirilor;Bucură-te, îngrijitorule minunat al bisericii acesteia;

Bucură-te!...fiind bucuria îngerească cu care am plecat și ne vom reîntoarce mereu ...către viața de sfințenie.
0 comments:

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP