Kostas. Powered by Blogger.

Friday, April 25, 2014

Priveghere la Izvorul Tămăduirii Mănăstirea Bistrița

Biserica Ortodoxă prăznuieşte vineri în săptămâna Luminată, Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare care este închinată Maicii Domnului şi care datează din secolul al V-lea al primului mileniu creştin.


Praznicul face referire la vindecarea unui orb care şi-a recăpătat vederea după ce glasul Maicii Domnului i-a spus împăratului Leon cel Mare să-l ducă să se spele cu apa dintr-un izvor din apropierea Constantinopolului. Ulterior, pe acel loc, împăratul Leon a ridicat o biserică. Aceasta a primit hramul "Izvorul Tămăduirii". Vinerea Izvorului Tămăduirii simbolizează, prin Maica Domnului, harul vindecător al lui Hristos.

În ţara noastră, sărbătoarea capătă semnificaţii deosebite în locuri în care tradiţia creştină interferează cu informaţia istorică conferind astfel evenimentului valenţe spirituale cu totul speciale. Un asemenea loc este și Mănăstirea Bistrița-Neamt unde slujba praznicului a început de joi h.18 cu slujba de Priveghere iar în ziua pranicului , vineri Sfanta Liturghie ,Sfințirea Apei celei Mici și Maslu.

Hristos Cel  Înviat, Izvor nesecat de daruri pentru noi, să fie pururi în mijlocul nostru !

Read more...

Adresa E-mail+situl parohiei

kmarinei@gmail.com

http://savinesticolonie.iasi.mmb.ro/

a

Subscribe Now:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP